Over

 

Foto: Jimena Gauna

Tonya Sudiono is cultuurjournalist en communicatiespecialist. Ze studeerde Nederlands en Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam.

Journalistiek 

Als journalist schrijf ik over kunst, digitale technologie en inclusie. Van mijn hand verschijnen kunstrecensies en artikelen voor NRC. Eerder publiceerde ik o.a. bij Het Parool, Vrij Nederland, Bij Nader InzienFilosofie Magazine, en columns voor Lilith Magazine.

Communicatie & kennisdeling

Hoe breng je je boodschap of onderzoek over met de juiste tekst, podcast of social post? Je kunt bij mij terecht voor communicatieadvies- en strategie, organisatie van kennissessies, (eind)redactie, (bedrijfs)interviews en copywriting in een inclusieve tone of voice (NL en EN). Momenteel werk ik als manager communicatie & kennisdeling bij Cultuurloket DigitALL. Eerdere opdracht- en werkgevers zijn amsterdam&partners, Light Art Collectionhet Cultuurfonds, DEN en Waag.

Moderatie & Spreken

Foto: Salih Kilic

Als moderator bewaak ik de rode draad van het event, waarbij sprekers de ruimte krijgen om te inspireren. Zo wordt het overkoepelende thema van jouw event een uitnodigende sessie waarbij het publiek actief wordt uitgenodigd om mee te denken. Eerder modereerde ik o.a. bij Movies that Matter, European Assembly Against Racism en Brainwash Festival. Als panelist sprak ik over kansengelijkheid bij Kenniscentrum Cultuuronderwijs Rotterdam

Advies

Als Lid raad van advies bij het Nederlands Letterenfonds adviseer ik binnen de commissie Literaire evenementen. Ook nam ik deel aan de commissie Literatuur op het Scherm. Dit is mijn tweede jaar als vakjurylid voor journalistieke prijs De Tegel

Samenwerken, vragen of ideeën? Stuur me een mail