Over

Tonya Sudiono is cultuurjournalist, communicatiespecialist en moderator. Ze studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam.

Journalistiek 

Als journalist schrijf ik over kunst, digitale technologie en inclusie. Van mijn hand verschijnen kunstrecensies en artikelen voor NRC, en columns voor Lilith Magazine. Eerder publiceerde ik o.a. bij Het Parool, Vrij Nederland, Bij Nader Inzien en Filosofie Magazine. Bekijk het onvolledige overzicht van mijn werk.

Communicatie

Hoe breng je je boodschap over het voetlicht met de juiste tekst, podcast of social post? Je kunt bij mij terecht voor communicatieadvies- en strategie, (eind)redactie en copywriting. Uiteraard in een inclusieve tone of voice. Momenteel heb ik een vaste opdracht als manager communicatie & kennisdeling bij Cultuurloket DigitALL. Eerdere opdracht- en werkgevers zijn Light Art Collection, het Cultuurfondsamsterdam&partners en Waag Futurelab.

Advies

Als Lid raad van advies bij het Nederlands Letterenfonds adviseer ik binnen de commissie Literaire evenementen (project- en meerjarige subsidieaanvragen). In 2023 nam ik deel aan de gelegenheidscommissie voor Literatuur op het Scherm, een samenwerking tussen het Letterenfonds en het Stimuleringsfonds. 

Moderatie

Als moderator bewaak ik de rode draad van het event, waarbij sprekers de ruimte krijgen om te inspireren. Zo wordt het overkoepelende thema van jouw event een uitnodigende sessie waarbij het publiek actief wordt uitgenodigd om mee te denken. Eerder modereerde ik o.a. bij DigitALLks x ImmersiveMovies that Matter, European Assembly Against Racism en Brainwash Festival

Samenwerken, vragen of ideeën? Stuur me een mail